Är Edmonton Oilers riskabelt att teckna Jack Campbell till ett femårigt avtal?

Är Edmonton Oilers riskabelt att teckna Jack Campbell till ett femårigt avtal?

.

 

När Edmonton Oilers 2021-22-kampanjen officiellt avslutades, hade Ken Holland mer än få beslut att fatta när det gäller sin lista.

Medan vissa var mer pressande än andra, var ingen så kritisk som att hitta en startmålvakt för säsongen 2022-23. Att inknyta Jack Campbell till en 5-årig/$25 miljoner affär kommer med risk men något måste ge och här är vi.

På ytan skulle det vara svårt att argumentera mot de som föreslår att Oilers betalade för mycket för att få sin kille. Däremot är det en del av ekvationen att signera mycket eftertraktade obegränsade fria agenter och ge upp lite mer pengar.ishockeytröja barn

För tredje lågsäsongen i rad hade Holland ett målvaktsmål i åtanke och att bli trefaldig tvåa skulle inte hända.Röd Barn Washington Capitals Tröjor

Bortsett från situationen, Campbell har varit bra under stora delar av de senaste fyra säsongerna ... vare sig det är ett klart nej. 1, del av en tandem eller som backup.

Hans CV saknas för en spelare som valdes ut i den första omgången av 2010 NHL Entry Draft men Michigan-infödingen satte inte precis världen i brand tidigt i sin karriär. Vissa kommer att se det som ett negativt men andra kommer att peka på det som ett potentiellt positivt.

Såvida vi inte pratar om en idrottare som är långt över sina bästa spelår, är erfarenhet aldrig en dålig sak. Med det sagt, att bli en startmålvakt tidigt i karriären kan leda till potentiell utbrändhet eller visa tecken på slitage mycket tidigare än förväntat. Med totalt 149 ordinarie säsongs- och slutspelsmatcher under sitt bälte har Campbell inte det problemet.